FANDANGOS DE HUELVA

Andalusia on fandangon maata. Fandangos tyylilajista löytyy lukuisia variaatioita eri kylien ja laulajien mukaan. Osa on vapaarytmisiä ja osa tanssittavia, mutta kaikki fandangot eivät ole flamencoa.

Huelvan fandangot ovat olleet tanssittavia ja ne ovat olleet ennen flamencoistumistaan osa provinssin kansanmusiikin ohjelmistoa. Nykyisin Fandangos de Huelva on oleellinen osa flamencon repertuaaria.

Tämä koreografia tanssitaan kastanjeteilla. Se on varsin nopeatempoinen ja sopii pidempään tanssineille ja kastanjetteja jo jonkin aikaa soittaneille. Tanssin voi toki harjoitella ilman kastanjettejakin tanssittavaksi. Silloin se sopii myös jatko- ja keskitasoille ja harjaannuttaa nopeahkoon tanssilliseen askeltamiseen ilman vaikeita kuvioita.

Opeteltavan koreografian voi tanssia nauhamusiikkiin tai elävän musiikin säestyksellä. Kurssin jatkoksi voi tutustua myös sovittamiseen eli siihen mitä asioita pitää ottaa huomioon kun muutetaan nauhamusiikkiin tehtävä tanssi elävän säestyksen kanssa tehtäväksi ja päinvastoin tai jos haluaa vaihtaa musiikkia.

Kysy lisää / ilmoittaudu: info(at)hierbabuena.fi