OHJEITA

Voit tehdä harjoitukset omaan tahtiin niin usein kuin haluat ja juuri silloin kuin ehdit.

MITÄ JA MITEN

Verkkotunnit muodostuvat videoiden muodossa annetusta kurssikohtaisesta materiaalista, sen omatoimisesta opiskelusta + mahdollisesta palautteesta/lisäohjeista, jotka saa toimittamalla videoklipin omasta harjoittelusta (Huom! ei saatavissa kaikille kursseille)

Verkkotuntien materiaalit ovat nähtävillä määräajan tilauksesta ja kurssista riippuen. Tarvittaessa on mahdollisuus tilata KERTAUS eli lisää katseluaikaa aiemmin tilatulle kurssille.

Kurssien pituudet vaihtelevat:

 • Tutustu Flamencoon on neljän videon kokonaisuus 2kk katseluajalla.
 • Koreografioiden pituudet vaihtelevat 12-15 videoon. Aikaa voi koreografioiden opetteluun on 6kk.
 • Tekniikkakirjaston katseluoikeus on 3kk
 • KERTAUS eli lisäkatselunaika vaihtelee kurssista riippuen 2-3kk

VÄLINEET

Tarvitset käyttöösi nettiyhteyden ja tietokoneen, tabletin tai kännykän

Palautetta/lisäohjeita varten tarvitset digivideoita tallentavan laitteen (digivideokamera, tabletti, matkapuhelin tms.). Lue ohjeita oman harjoitusvideon kuvaamiseen.

Flamencotanssikengät tai vastaavat tukevakorolliset umpinaiset kengät. Osan harjoituksista voi tehdä myös kengittä.

MISSÄ TREENATA

Suuren osan harjoituksista voi tehdä kotona. Jalkojen mekaniikkaa voi opetella ilman kenkiäkin.

Koputukset ja jalkatyö vaativat aina välillä koputusta kestävän lattian. Lattiaksi sopii pieni puinen lattiatila tai n. 1×1 metrin kokoinen irrallinen levy. Levy voi olla vanha parketinpala, mdf-levy tms. Levyn alle on hyvä laittaa matto tai vaikka jumppamatto. Näin saa hiukan vaimennusta tärinään ja ääneen, eikä levy luista lattiaa vasten. Puulattian voi suojata pienellä palalla ohutta tanssimattoa tms. Se vaimentaa myös ääntä hiukan, mutta silti koputukset ovat selkeät.

 • Monet flamencokaupat internetissä myyvät esim. Training wood -nimellä vartavasten tehtyjä kokoontaitettavia harjoituslattioita. Hinta vaihtelee koon mukaan.
 • Flamenco Pad -nimellä löytyy kotioloihin ääntä hiukan vaimentava, lattiaa suojaava liukumaton harjoitusalusta.
 • Harjoitusalustoita saa myös suomalaisilta tekijöiltä.
  • Facebookin Flamenco mercado nordico -ryhmä on flamencomateriaalin kirpputoriryhmä.

Jos lähistöllä on tanssikouluja, liikuntasaleja tai vastaavia harrastetiloja, niin voi kysyä salia vuokralle omaan treenaukseen.

KUINKA TREENATA

Harjoitella voi monella tapaa, kunhan harjoittelee.

 • Harjoitus voi olla pitkä tai lyhyt (10-30 minuuttia). Lyhyitä treenejä on helppo mahduttaa viikkoon useita. Tee harjoitus keskittyneesti. Lyhyessä treenissä kannattaa keskittyä 1-2 asiaan kerrallaan.
 • Lämmittele ennen aloittamista, edes vähän.
 • Muista toisto ja mikrotauot harjoitusten välissä.
 • Muista, että uudet asiat rakentuvat vanhojen päälle eli joka harjoituksella on oma tärkeä paikkansa ja kaikkea opeteltua tarvitaan myöhemminkin.
 • Joskus on hyvä opetella uutta, joskus on hyvä kerrata vanhaa. Molempia tarvitaan.
 • Jos jokin ei vaan suju, niin pidä tauko tai vaihda toiseen harjoitukseen. Kokeile hetken päästä uudelleen rauhallisesti. Jos ei vain ota sujuakseen, niin aina voi kysyä lisäohjeita 🙂

ENTÄ JOS SAIRASTUN

 • pienet flunssat ja sairastumiset eivät haittaa harjoittelua, sillä koko kurssin videot ovat katseltavissa kurssin tilausaikana niin usein kuin haluat. Voit siis harjoitella silloin tällöin tai intensiivisesti tai yhdistellen miten milloinkin itselle sopii.
 • pidemmissä sairastumistapauksissa, mikäli olet estynyt harjoittelemaan useita viikkoja, ota yhteyttä sähköpostitse. Kurssin voi pistää tauolle ilmoituspäivästä alkaen, huom. ei siis takautuvasti, ja jatkaa jäljellä olevan kurssiaika sovitusta ajankohdasta alkaen eteenpäin. Myös joissain poikkeustapauksissa on mahdollista siirtää jäljellä oleva kurssiaika kaverille. Tämä sovitaan myös aina kirjallisesti sähköpostin välityksellä. Omia tunnuksia ei tule jakaa, ne ovat aina henkilökohtaiset. Jäljellä olevan kurssiajan siirto tehdään luomalla uudet käyttäjätunnukset kurssia jatkavalle kaverille.