Kuka…

…flamencotanssija Erika Alajärvi aloitti flamencon opiskelun vuonna 1990 Helsingissä. Madridiin legendaariseen espanjalaisen tanssin ja flamencon keskukseen Amor de Dios -studioon vei tie ensimmäisen kerran vuonna 1991. Siellä hän on opiskellut vuosien varrella useaan otteeseen monien tunnettujen maestrojen johdolla vieraillen välillä myös Sevillassa ja Granadassa.

Ensimmäiset opetustehtävät tulivat jo varhain omien opettajien sijaisuuksina. Omia tunteja hän on vetänyt vuodesta 1994 lähtien pääasiassa Helsingissä, mutta myös eri puolilla Suomea sekä ulkomailla Madridissa, Pietarissa ja Tallinnassa. Vuonna 1998 hänestä tuli Suomen Tanssitaiteen Liiton (nykyisin Suomen tanssi-ja sirkustaiteilijat eli STST) hyväksymä tanssipedagogi.

Opetuksen pääpaino on ollut vuodesta 2016 alkaen lyhyissä lähikursseissa ja työpajoissa eri puolilla Suomea sekä verkkotunneissa ja flamencoretriitissä Espanjassa. Hän painottaa opetuksessa hyvää perustekniikkaa ja flamencon tuntemista niin eri tanssittavien flamencon tyylilajien kuin koreografian rakenteen suhteen.

Erikan taiteelliseen työhön ja taustoihin voi tutustua täällä.

MOTTO

Eri taitotasoilla voi tanssia hyvin ja ilmaista itseään.

kuva: Manuel Reyes
kuvat Pietarissa: Irina Bogatyreva

Yhteistyökumppaneita vuosien varrella mm.:

BailaBaila, Casamba ry, Flamenco Ártico, Flamencostudio Mia Vasara, Fuente (Pietari), Helsingin Flamencoyhdistys ry, Jyväskylän Flamencoyhdistys ry, Kansallisooppera, Kouvolan Kansalaisopisto, Kymen Flamenco ry, Palo Nuevo, Studio90, Tampereen Flamencoviikko, Turun Flamenco ry